Storitve

Načrtovanje

Uspešna protetična oskrba pacienta zahteva natančno načrtovanje delovnih procesov. Ključnega pomena pri vseh estetskih in večjih rehabilitacijskih posegih je izdelava ustrezne in natančne diagnostične rešitve, ki pomeni temeljno izhodišče za vse nadaljnje odločitve v procesu protetične oskrbe.

Digital Mock Up – Diagnostični navosek

Diagnostični navosek je izjemno uporabno komunikacijsko orodje, s katerim pacientu učinkovito predstavimo protetično rešitev, strokovni ekipi pa zahteve in omejitve pri doseganju zastavljenih ciljev protetične oskrbe. Za kvalitetno načrtovanje potrebujemo načrt zdravljenja, sliko obraza, sliko nasmeha, sliko z retraktorjem ter anatomski odtis ali digitalni odtis.

Digital Smile Design (DSD)

Digital Smile Design je fotorealističen prikaz novega nasmeha oziroma simulacija končnega videza, ki prikazuje, kako bo protetični izdelek videti v ustih pacienta.
Koncept tehnologije Digital Smile Design temelji na analizi obraza in zob ter razumevanju razmerij med zobmi, dlesnimi, ustnicami in obrazom v gibanju.
Uvodni protokol vključuje slikanje in snemanje videa ter izdelavo anatomskih odtisov/digitalnega posnetka, sledi analiza in načrtovanje novega nasmeha z digitalno postavitvijo zob ter tiskanje modela za izdelavo silikonskega mock up ključa.
Digital Smile Design prispeva k temu, da si pacient bolje predstavlja končni videz zobovja, kar pozitivno vpliva tudi na njegove občutke varnosti, zaupanja in sproščenosti.

Vodena implantologija

Metoda vodene implantologije omogoča natančno in učinkovito načrtovanje pozicije implantata. Z uporabo specifične programske opreme za načrtovanje vstavitve implantatov zagotavljamo natančnejši, varnejši in predvidljiv kirurški poseg.

3D tiskana kirurška vodila za vodeno oralno kirurgijo s predvidljivimi rezultati omogočajo najboljšo možno funkcionalnost in estetski videz končne protetične oskrbe pacienta.

Vodena implantologija vključuje:

 • CBCT + anatomski odtis/digitalni odtis
 • virtualno načrtovanje s kirurgom
 • izdelavo vodila s poročilom komponent

Začasna protetika

Začasna protetika pacientu omogoča funkcionalnost in primeren estetski videz med dentalno oskrbo. Za nemoten potek celostnega dentalnega zdravljenja, ki običajno poteka dalj časa, so dolgoročni provizoriji nepogrešljivi za nemoteno delovanje pacientov v vsakdanjem življenju.

Med začasno protetiko vključujemo fiksne rezkane PMMA provizorije, dobro sprejete pa so tudi fleksibilne snemne proteze Vertex. Obe rešitvi sta cenjeni zaradi svoje vzdržljivosti, saj svojo funkcionalnost ohranjata tudi leto ali več.

fiksna protetika

Fiksna protetika vključuje širok spekter različnih produktov.

Lahko je prevleka ali mostiček, onlay ali luska, kovina ali cirkon, litijev disilikat ali hibrid, monolit ali fasetirana rešitev, zlato ali kompozit.

Ne glede na material so vsa naša nosilna ogrodja, monolitne restavracije in delne prevleke izdelani z uporabo digitalne tehnike (CAD/CAM) in pod mikroskopi ročno dodelani v estetske in funkcionalne izdelke.

Pri vseh večjih delih izdelamo 3D tiskani prototip, s katerim se preverita estetski videz in okluzija. Prototip nato prenesemo v izbrani material in ga dokončamo.

IMPLANTOLOGIJA

Laboratorij zagotavlja originalne komponente za ves spekter implantoloških indikacij.

Poglavitni izdelki so:

 • individualni abutmenti,
 • vijačene konstrukcije,
 • hibridne rešitve all on 6/all on 4.

Za optimalno oblikovanje dlesni izhodnih profilov implantološke oskrbe pa priporočamo individualne gingiva formerje.

Snemna protetika

V zobotehničnem laboratoriju Lobus zagotavljamo celotno snemno protetiko:

 • delne in totalne proteze,
 • delne in totalne proteze z ulito kovinsko bazo,
 • implantološko podprte totalne proteze,
 • konusno podprte rešitve.

Velik poudarek dajemo uporabi materialov, ki ne povzročajo alergičnih reakcij. Za ta namen smo na področju zobne protetike vključili uporabo galvanskega nanosa zlata, ki je nestrupeno, ne korodira in učinkuje protimikrobno.

Razno

Zobne opornice

  Vse pogostejši sestavni del različnih oblik stomatološkega zdravljenja so zobne opornice. V zobotehničnem laboratoriju Lobus izdelujemo bruksistične zobne opornice, michiganske zobne opornice, stabilizacijske in belilne zobne opornice.

  Popravila protez

   V letih uporabe se lahko protezi pripeti marsikaj; lahko se prelomi, poči, odpade zob, treba jo je podložiti … V zobotehničnem laboratoriju Lobus poskrbimo za učinkovito sanacijo najrazličnejših poškodb proteze, ki so nastale zaradi dotrajanosti ali drugih zunanjih faktorjev. Prav tako vam priporočamo, da svojo protezo vsaj enkrat letno prinesete v laboratorij na strokovno čiščenje ter ji na ta način podaljšate obstojnost, funkcionalnost in prijeten videz.

    

   Športni ščitniki

    V zobotehničnem laboratoriju Lobus vam pripravimo tudi športne ščitnike za zobe Playsafe, ki so individualno izdelani za različne športne aktivnosti. Uporabljajo jih tako profesionalni športniki (npr. boksarji) kot tudi rekreativni športniki pri različnih športnih aktivnostih, pri katerih obstaja tveganje za poškodbo zobovja.

    Več o športnih ščitnikih Playsafe si lahko preberete tukaj.

     

     

    Lobus d.o.o.

    Naslov

    Hacquetova ulica 1a,
    1000 Ljubljana

    Telefon

    +(386) 41 866 887

    Odpiralni čas

    Delavniki – 7h – 19h

    KOntaktirajte nas